Γραφείο Διασύνδεσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

  • Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Σχολή: ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

    Τμήμα: ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

    Πόλη: ΒΟΛΟΣ

    Είδος ΠΜΣ: Διατμηματικό ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: Η διδασκαλία των μαθημάτων ενδέχεται να είναι μικτή και συνίσταται σε: α) διά ζώσης διδασκαλία και β) σε εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω εφαρμογής συστημάτων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 2

    Γλώσσα Διδασκαλίας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Γεωπονία,Επεξεργασία τροφίμων,Χημική μηχανική και επεξεργασία

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 3000

    URL Ιστοσελίδας: https://afood.dpms.diae.uth.gr

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Δ.Π.Μ.Σ. με τίτλο «Τεχνολογία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» στοχεύει στη μεταφορά θεωρητικής και μοντέρνας πρακτικής γνώσης σχετικά με την Τεχνολογία, Ποιότητα, Ασφάλεια και Προώθηση Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης προς μεταπτυχιακούς φοιτητές, πράγμα που θα ενισχύσει τις γνώσεις, τα προσόντα και το επιστημονικό τους υπόβαθρο γενικότερα, όχι μόνο στην κλασσική μικροβιολογία, χημεία, μηχανική/επεξεργασία τροφίμων – ζωικών προϊόντων, αλλά και στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και προσεγγίσεις σε αυτά τα επιστημονικά πεδία όπως οι τεχνολογίες –omics (genomics, metagenomics, metabolomics, proteomics), το Risk assessment και οι εφαρμογές του στην εκτίμηση διάρκειας ζωής και ασφάλειας ζωικών προϊόντων, οι σύγχρονες τεχνολογίες μεταποίησης όπως οι θερμικές μέθοδοι επεξεργασίας ζωικών προϊόντων, καθώς και στις μεθόδους και στον σύγχρονο εξοπλισμό ποιοτικού ελέγχου ζωικών προϊόντων, στα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, στην ευρωπαϊκή και εθνική Νομοθεσία Τροφίμων, στη νέα πολιτική της Ε.Ε. για τα τρόφιμα, όπως διαμορφώνεται στο πλαίσιο της ‘’Πράσινης Συμφωνίας – Green Deal’’, της στρατηγικής ‘’Από το Χωράφι στο Πιρούνι – From Farm to Fork’’ και ειδικότερα της νέας Προγραμματικής Περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., (2023-2030)’’, στο μάρκετινγκ, καθώς και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων ζωικής προέλευσης, θα ενδυναμώσει τις σχέσεις τους με φορείς της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης και τελικώς θα αυξήσει το επιστημονικό και επαγγελματικό τους υπόβαθρο, προσδίδοντάς τους σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ως στελέχη στη ραγδαία εξελισσόμενη βιομηχανία τροφίμων, τόσο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Γεωπονίας, Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, Διαιτολογίας – Διατροφής, Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Χημικών Μηχανικών, Χημικών και άλλων συναφών αντικειμένων.

  • Συνεργαζόμενα Τμήματα:

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • Σημειώσεις:

    Γραμματεία Π.Μ.Σ.

    Τηλ., 24210-93085 και 6987101285, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00

    e-mail:  afood.dpms@uth.gr

    Ιστοσελίδα: https://afood.dpms.diae.uth.gr

     

Μετάβαση στο περιεχόμενο