-
Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σχολή: ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πόλη: ΒΟΛΟΣ
Είδος ΠΜΣ: ΠΜΣ
Παρακολούθηση: EΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 2
Γλώσσα Διδασκαλίας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Επιστημονικά Αντικείμενα: Γεωπονία
Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης
Ποσό Τελών Φοίτησης: 3000
URL Ιστοσελίδας: https://afood.dpms.diae.uth.gr/
Λήξη (π.χ. 2024-2025): 30/09/2025
-
Περιγραφή Μεταπτυχιακού:
Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Τεχνολογία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» για το ακαδημαϊκό έτος 2025 – 2026.
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Δ.Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και προϋποθέτουν την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε πέντε (5) υποχρεωτικά μαθήματα στο χειμερινό εξάμηνο σπουδών.
Τα μαθήματα είναι:
- Σύσταση, Ποιοτικά Χαρακτηριστικά και Διατροφική Αξία Τροφίμων Ζωϊκής Προέλευσης
- Έλεγχος Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωϊκής Προέλευσης
- Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων Ζωϊκής Προέλευσης
- Νομοθεσία και Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων
- Στρατηγικές Μάρκετινγκ Τροφίμων Ζωϊκής Προέλευσης
Επίσης, ο φοιτητής θα πρέπει να εκπονήσει το δεύτερο εξάμηνο της φοίτησής του και να υποστηρίξει επιτυχώς την Ερευνητική Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία του. Τα μαθήματα ισοδυναμούν με έξι (6) ECTS το καθένα, ενώ η Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (Μ.Δ.Ε.) ισοδυναμεί με τριάντα (30) ECTS, σύνολο εξήντα (60) ECTS. Το Δ.Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Τεχνολογία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης».
Ο μέγιστος ετήσιος αριθμός νέων μεταπτυχιακών φοιτητών που γίνονται δεκτοί στο Δ.Π.Μ.Σ., είναι τριάντα (30).
-
Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:
Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από αξιολόγηση, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τμημάτων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, Γεωπονίας, Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, Διαιτολογίας – Διατροφής, Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Χημικών Μηχανικών, Χημικών και άλλων συναφών αντικειμένων.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται από Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του Δ.Π.Μ.Σ. Επιπλέον, γίνονται δεκτοί επί πτυχίω φοιτητές/τριες των ιδρυμάτων της ημεδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και θα έχουν προσκομίσει σχετική βεβαίωση περάτωσης σπουδών μέχρι την ημερομηνία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπή Επιλογής/Εξέτασης.
-
-
Συνεργαζόμενα Τμήματα:
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
-
Σημειώσεις:
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στον ιστότοπο https://afood.dpms.diae.uth.gr ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (κα. Δέσποινα Κοκιούμη, τηλ., 24210-93085 και 6987101285, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00, e-mail: afood.dpms@uth.gr).
- Υπηρεσίες
-
-
Συμβουλευτική για Σπουδές
- Αίτηση Μεταπτυχιακών Σπουδών/Υποτροφιών
- Αυτοπεριγραφική Έκθεση
- Συνέντευξη Επιλογής για Μεταπτυχιακές Σπουδές
- Συστατική Επιστολή
- Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι
Συμβουλευτική για Εργασία
- Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
- Βιογραφικό Σημείωμα
- Συνοδευτική Επιστολή
- Συνέντευξη Επιλογής
- Συμβουλευτική για Άτομα με Αναπηρία
-
-
Menu