Γραφείο Διασύνδεσης

«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ»

  • Ίδρυμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Σχολή: ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

    Τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

    Πόλη: ΒΟΛΟΣ

    Είδος ΠΜΣ: Διατμηματικό ΠΜΣ

    Παρακολούθηση: EΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

    Διάρκεια Φοίτησης (Εξάμηνα): 2

    Γλώσσα Διδασκαλίας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    Επιστημονικά Αντικείμενα: Γεωπονία

    Τέλη Φοίτησης: Με τέλη φοίτησης

    Ποσό Τελών Φοίτησης: 3000

    URL Ιστοσελίδας: https://afood.dpms.diae.uth.gr/

    Λήξη (π.χ. 2024-2025): 30/09/2025

  • Περιγραφή Μεταπτυχιακού:

    Το Δ.Π.Μ.Σ. με τίτλο «Τεχνολογία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» στοχεύει στη μεταφορά θεωρητικής και μοντέρνας πρακτικής γνώσης σχετικά με την Τεχνολογία, Ποιότητα, Ασφάλεια και Προώθηση Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης προς μεταπτυχιακούς φοιτητές, πράγμα που θα ενισχύσει τις γνώσεις, τα προσόντα και το επιστημονικό τους υπόβαθρο γενικότερα, όχι μόνο στην κλασσική μικροβιολογία, χημεία, μηχανική/επεξεργασία τροφίμων – ζωικών προϊόντων, αλλά και στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και προσεγγίσεις σε αυτά τα επιστημονικά πεδία όπως οι τεχνολογίες –omics (genomics, metagenomics, metabolomics, proteomics), το Risk assessment και οι εφαρμογές του στην εκτίμηση διάρκειας ζωής και ασφάλειας ζωικών προϊόντων, οι σύγχρονες τεχνολογίες μεταποίησης όπως οι θερμικές μέθοδοι επεξεργασίας ζωικών προϊόντων, καθώς και στις μεθόδους και στον σύγχρονο εξοπλισμό ποιοτικού ελέγχου ζωικών προϊόντων, στα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, στην ευρωπαϊκή και εθνική Νομοθεσία Τροφίμων, στη νέα πολιτική της Ε.Ε. για τα τρόφιμα, όπως διαμορφώνεται στο πλαίσιο της ‘’Πράσινης Συμφωνίας – Green Deal’’, της στρατηγικής ‘’Από το Χωράφι στο Πιρούνι – From Farm to Fork’’ και ειδικότερα της νέας Προγραμματικής Περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., (2023-2030)’’, στο μάρκετινγκ, καθώς και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων ζωικής προέλευσης, θα ενδυναμώσει τις σχέσεις τους με φορείς της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης και τελικώς θα αυξήσει το επιστημονικό και επαγγελματικό τους υπόβαθρο, προσδίδοντάς τους σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ως στελέχη στη ραγδαία εξελισσόμενη βιομηχανία τροφίμων, τόσο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

  • Απευθύνεται σε απόφοιτους των τμημάτων:

    Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από αξιολόγηση, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τμημάτων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, Γεωπονίας, Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, Διαιτολογίας – Διατροφής, Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Χημικών Μηχανικών, Χημικών και άλλων συναφών αντικειμένων.

  • Συνεργαζόμενα Τμήματα:

    ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • Σημειώσεις:

    Όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία (δικαιολογητικά) που συγκροτούν το φάκελο υποψηφιότητας κάθε ενδιαφερομένου θα πρέπει να αποστέλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ένα μόνο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail). Εάν ο όγκος των αρχείων είναι μεγάλος και δεν επαρκεί ο χώρος για την αποστολή τους με ένα και μόνο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail), θα συμπιέζονται με WinZip και θα αποστέλλονται επίσης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ένα μόνο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail). Στην περίπτωση που το πρόβλημα του όγκου των αρχείων παραμένει, ο φάκελος υποψηφιότητας θα αποστέλλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ένα μόνο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με WeTransfer.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στον ιστότοπο https://afood.dpms.diae.uth.gr ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (κα. Δέσποινα Κοκιούμη, τηλ., 24210-93085 και 6987101285, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00, e-mail:  afood.dpms@uth.gr).

Μετάβαση στο περιεχόμενο